Osób: 10
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Ugotowane mięso obrać z kości i zmielić w maszynce lub rozdrobnić w rozdrabniaczu.
Cebulę pokroić w drobną kostkę, wrzucić na rozgrzany olej i smażyć, aż się zeszkli. Dodać łyżkę masła oraz oczyszczone i pokrojone na kawałki pieczarki. Dusić, aż puszczą sok. Wrzucić na patelnię masło, wymieszać.
Dodać przyprawy, przecier pomidorowy i smażyć przez kilka minut.
Nakładać farsz na ciasto francuskie, zawinąć. Pociąć paszteciki na kawałki.
Posmarować wierzch roztrzepanym żółtkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 15 minut w temperaturze 200°C z termoobiegiem.
Do przygotowania pasztecików zostało wykorzystane mięso wieprzowe i wołowe z rosołu.
Dodaj komentarz