Paszteciki z mięsem

Ciasto francuskie z mięsnym farszem do pomysł na pyszną imprezową przekąskę. Najlepiej smakują na ciepło, ale można je również podawać na zimno. Jeśli lubisz ciasto francuskie, ten przepis jest idealny dla Ciebie.

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 270 g ciasta francuskiego
  • - 80 ml mleka Łaciate
  • - 70 g bułki lub chałki
  • - 500 g mielonej łopatki wieprzowej
  • - 1 łyżka tartego chrzanu
  • - 1,5 łyżki sosu worcestershire
  • - 1 łyżka suszonego majeranku
  • - 2 jajka
  • - 3 łyżki sezamu
  • - 1/3 łyżeczki soli
  • - 1/3 łyżeczki pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Bułkę zalewamy mlekiem i moczymy przez 10 minut. Następnie ją miksujemy.



Krok 2

Piekarnik nagrzewamy do 210 stopni C. Do miski wkładamy mięso, dodajemy namoczoną bułkę, chrzan, sos worcestershire, majeranek i wszystko dokładnie mieszamy. Dodajemy 1 jajko, sól oraz pieprz. Całą masę najlepiej zmiksować.



Krok 3

Ciasto francuskie rozkładamy. Nadzienie dzielimy na 3 części. Pierwszą część nadzienia nakładamy wzdłuż krótszego brzegu ciasta, zawijamy roladę i przycinamy. Zlepiamy w miejscu łączenia, możemy przygnieść lekko widelcem. Z kolejnymi częściami ciasta robimy to samo.



Krok 4

Ciasto smarujemy roztrzepanym jajkiem. Posypujemy sezamem i wstawiamy do piekarnika na 25 minut. Po wyjęciu chwilę studzimy i kroimy na plastry.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.