Zapiekanka makaronowa z boczkiem i serem to danie, któremu nie da się oprzeć. Zadowoli nawet najbardziej wymagające kubki smakowe. Mocno kaloryczne - ale dla takiego smaku warto.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Ze śmietanką
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Natkę pietruszki drobno siekamy.
Gotujemy al dente makaron i odcedzamy.
Nastawiamy piekarnik na 200 stopni. W misce rozrabiamy jajka z czosnkiem, pietruszką, serem i śmietanką Łaciatą. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
W naczyniu żaroodpornym umieszczamy makaron, dodajemy plasterki boczku i całość zalewamy masą śmietankowo-jajeczno-serową. Zapiekamy 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Dodaj komentarz