Paszteciki z soczewicą i pieczarkami

Autor:

Śnieżynka

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze, Soja

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze, Soja

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 cebula
  • 30 dag pieczarek
  • 1 szkl. ugotowanej soczewicy
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 jajko
  • 1 łyżka bułki tartej
  • Sól
  • Pieprz
  • Sos sojowy
  • 1 gotowe ciasto francuskie
  • Sezam czarny i biały

Przygotowanie

Krok 1

Ciasto francuskie wyjąć z lodówki, pozostawić na 1 godzinę w temperaturze pokojowej.



Krok 2

Cebulę posiekać i zeszklić na oliwie.



Krok 3

Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, połączyć z cebulą, poddusić. Dodać ugotowaną soczewicę, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać, ostudzić.



Krok 4

Następnie dodać pół jajka i bułkę tartą, wymieszać.



Krok 5

Ciasto wyjąć z papieru, brzegiem układać wałek z farszu, zawinąć ciastem, odciąć. Pokroić na kawałki, ułożyć na przygotowanej blaszce. Posmarować pozostałym jajkiem, posypać sezamem. Włożyć do nagranego do nagrzanego do 200°C piekarnika i upiec na złoty kolor.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.