Wyśmienity pasztet, którym zajadają się całe rodziny. Bardzo prosty i szybki do przygotowania. Pięknie pachnie i jeszcze lepiej smakuje.
Danie: Kolacja
Osób: 8
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Seler
Mięso dokładnie myjemy, umieszczamy w dużym garnku i zalewamy wodą. Gotujemy do miękkości i studzimy. Oddzielamy mięso od kości i skór, a następnie podsmażamy na rozgrzanym smalcu.
Marchewki i seler obieramy i gotujemy. Cukinię myjemy i ścieramy na dużych oczkach, a następnie odsączamy z wody.
Mielimy na średnich oczkach mięso, marchewkę, seler, cebulę.
Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni. Mieszamy wszystkie zmielone składniki z jajkami, cukinią i bułką tartą, a następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Pieczemy ok. 1,5 godziny w temperaturze 200 stopni. Dekorujemy natką pietruszki.
Dodaj komentarz