Granola

Autor:

PaulinaS1

Danie: Śniadanie, Podwieczorek, Deser, Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Danie: Śniadanie, Podwieczorek, Deser, Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 3 szkl. płatków owsianych
  • szkl. orzechów włoskich
  • szkl. orzechów laskowych
  • pół szkl. migdałów
  • pół szkl. nasion dyni
  • 3 łyżki masła Łaciate
  • 2 łyżki miodu
  • cynamon

Przygotowanie

Wykonanie

Orzechy drobno siekamy. Dodajemy pozostałe suche składniki i mieszamy. W garnku rozpuszczamy masło. Dodajemy miód i polewamy tym suche składniki. Dokładnie mieszamy. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170 st. Pieczemy aż się zarumieni, ale uwaga łatwo ją spalić.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.