pasztet z dyni

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Wegetariańskie

Fit

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Wegetariańskie

Fit

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • miąższ z połowy średniej dyni
  • 2 średnie cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • pół kostki masła ŁACIATE
  • 1 szkl. tartej bułki
  • 2 jajka
  • 2 kostki grzybowe
  • natka pietruszki
  • majeranek
  • tymianek
  • pieprz
  • sól

Przygotowanie

Krok 1

Warzywa umyć obrać, przygotować cebule i czosnek, pokroić i zeszklić na maśle. Dodać kostki grzybowe Winiary.



Krok 2

Dynie zetrzeć na tarce, natke pokroić. Odcisnąc sok ze startej dyni, dodać pozostałe skadniki.



Krok 3

Jajka i bułkę tartą i przyprawy dobrze połączyć. Przełożyć mase do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, piec w piekarniku ok 70-80 min w temp. ok 180-200 stopni



Wskazówki

należy dokładnie odcisnąć dynie gdyż jest zazwyczaj bardzo soczysta

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.