Danie: Śniadanie
Osób: 6
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Mięso ugotować do miękkości z dodatkiem soli, liści laurowych i ziela angielskiego.
Cebulę zeszklić na rozgrzanej oliwie.
Dodać pokrojony szpinak, dusić 1 minutę.
Bułki namoczyć w mleku, a następnie odcisnąć.
Mięso zmielić w maszynce razem z bułkami oraz cebulą i szpinakiem. Dodać jajka i dokładnie wymieszać.
Suszone pomidory pokroić w kostkę, dodać do masy. Dodać również przyprawy. Wymieszać wszystko i przełożyć do blaszek wyłożonych papierem do pieczenia.
Piec pasztet przez 50 minut w piekarniku z termoobiegiem, nagrzanym do temperatury 180°C.
Dodaj komentarz