Pavlova z owocami

Danie: Deser

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Ze śmietanką

Danie: Deser

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 6 białek,
  • 2 szklanki cukru,
  • szczypta soli,
  • łyżeczka soku cytrynowego,
  • śmietanka 36% Łaciata,
  • owoce sezonowe

Przygotowanie

Krok 1

Ubijamy białka ze szczyptą soli. Gdy ubijemy na sztywno, dodajemy cukier oraz sok cytrynowy, cały czas mieszając. Formujemy 2 okrągłe placki i pieczemy 3 godziny w 100 stopniach.



Krok 2

Ubijamy śmietankę i nakładamy na ostudzony blat bezowy. Przykrywamy drugim blatem i wykładamy resztę śmietanki. Na wierzch nakładamy owoce. Smacznego!



Wskazówki

Śmietanka musi być dobrze schłodzona przed ubiciem, można dodać cukier waniliowy.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.