Penne z kremowym sosem szpinakowym

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 200 g makaronu penne
  • 150 g świeżego szpinaku
  • 100 ml śmietanki UHT Łaciata 30%
  • 50 g tartego sera Jantar
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu.



Krok 2

Na patelni podsmaż posiekany czosnek, dodaj szpinak i duś przez kilka minut.



Krok 3

Wlej śmietankę, dodaj tarty ser Jantar, a następnie mieszaj, aż do zagęszczenia sosu.



Krok 4

Wymieszaj dokładnie makaron z sosem. Dopraw solą i pieprzem. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.