Penne z sosem z mascarpone i suszonych pomidorów

Autor:

Joanna Kryla

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 150 g makaronu penne
  • 200 g serka mascarpone
  • 7 pomidorków koktajlowych
  • 6 połówek suszonych pomidorów
  • 10 czarnych oliwek
  • 1 mała czerwona cebulka
  • 1 mały ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy z suszonych pomidorów
  • 2 łyżki śmietany Łaciata 30%
  • Sól i pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Makaron ugotować al'dente w posolonej wodzie.





Krok 2

Oliwki pokroić w ćwiartki, pomidorki na połówki.



Krok 3

Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć na niej posiekaną drobniutko czerwoną cebulkę i czosnek, następnie dodać mascarpone i mieszać,aż się rozpuści. Dodać śmietankę, sól i pieprz i tylko zagotować.



Krok 4

Do tak przygotowanego sosu dodać gorący makaron penne i dokładnie wymieszać. Nałożyć na talerze posypać pomidorkami i oliwkami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.