Sałatka z kuskusem, wędzonym trewalem i sałatą

Autor:

Ania321

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

4.67/5

Oceń przepis

Ocena

4.67/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ¾ szkl. kuskusu
  • 250 g ryby wędzonej (trewal filet)
  • 1 cebula czerwona
  • Kilka liści sałaty lodowej
  • Kilka oliwek zielonych
  • 4-5 łyżek oliwy z suszonych pomidorów
  • ½ przyprawy do sałatek
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Kuskus wsypać do miseczki i zalać wrzątkiem tak, by poziom wody przekraczał poziom kaszy o pół centymetra. Zostawić na 5 minut, a następnie przełożyć do dużej miski.



Krok 2

Wędzony filet z trewala podzielić na mniejsze kawałki, dodać do kuskusu.



Krok 3

Dodać również cebulę pokrojoną w kostkę, oliwki pokrojone na połówki oraz sałatę lodową porwaną na kawałki. Wymieszać wszystkie składniki.



Krok 4

Do oliwy dodać przyprawę do sałatek, pieprz oraz sól. Dokładnie wymieszać, a następnie połączyć sałatkę z sosem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.