Pieczarki faszerowane mięsem z indyka

Pomysł na ciekawą przystawkę, która miło zaskoczy domowników oraz gości. Smaczne pieczarki faszerowane mięsem z indyka, które z powodzeniem możemy przygotować zarówno w domu, jak i na grillu.

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 250 g mielonego mięsa z indyka
  • 1 cebula
  • 500 g dużych pieczarek
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 50 g sera żółtego Gouda Mlekpol
  • 1 natka pietruszki
  • 2 łyżki oleju

Przygotowanie

Krok 1

Pieczarki myjemy i wycinamy ogonki. Ogonki i cebulę drobno kroimy, a potem szklimy na oleju. Następnie studzimy. Nastawiamy piekarnik na 180°C.



Krok 2

Do mięsa z indyka dodajemy cebulkę, ogonki z pieczarek i całość mieszamy. Dodajemy przyprawy. Faszerujemy pieczarki i wstawiamy do naczynia żaroodpornego. Posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy przez ok. 35 minut.



Krok 3

Podajemy z posiekaną natką pietruszki.



Wskazówki

Dla zachowania koloru pieczarek, skrop je odrobiną soku z cytryny.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.