Ciasto kokosowo-makowe

Autor:

Śnieżynka

Osób: 10

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 10

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

4.67/5

Oceń przepis

Ocena

4.67/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 5 białek
  • ½ szkl. cukru
  • ½ szkl. wiórek kokosowych
  • ½ szkl. maku
  • 1 łyżka mąki ziemniaczane
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie

Krok 1

Białka ubić na sztywną pianę dodając stopniowo po łyżce cukru.



Krok 2

Mąki połączyć z proszkiem do pieczenia, przesiać, wymieszać z makiem i wiórkami kokosowymi, wsypać do ubitych białek i delikatnie wymieszać.



Krok 3

Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy i włożyć do nagrzanego do 170°C piekarnika. Piec około 25 minut.



Krok 4

Ostudzone ciasto przekroić wzdłuż na pół i przełożyć przełożyć masą (pół kostki masła utrzeć z 3-4 łyżkami nutelli, wymieszać z 3 łyżkami wiórek kokosowych).



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.