Pieczeń drobiowo-wieprzowa

Wyśmienita potrawa dla całej rodziny na wiele okazji. Pieczeń drobiowo-wieprzowa sprawdzi się przede wszystkim podczas ważnych imprez i przyjęć. Z pewnością znajdzie się szerokie grono jej fanów.

Danie: Obiad

Osób: 5

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Bez glutenu

Danie: Obiad

Osób: 5

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Bez glutenu


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 5 kotletów schabowych
  • 5 filetów z kurczaka
  • 500 g pieczarek
  • 5 cebul
  • 500 g żółtego sera
  • 1 słoik majonezu
  • Po 1 łyżce przypraw: do schabu, przyprawy do kurczaka, soli, pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 180°C. Kotlety schabowe rozbijamy, oprószamy solą, pieprzem i przyprawą do schabu. Wkładamy do brytfanny. Na mięso kładziemy pokrojone w plastry cebule. Filety z kurczaka rozbijamy.



Krok 2

Oprószamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Układamy na cebuli, a pokrojone w plastry pieczarki kładziemy na kurczaka. Wszystko posypujemy startym żółtym serem i zalewamy majonezem.



Krok 3

Tak przygotowaną pieczeń wkładamy do piekarnika o temperaturze 180°C i zapiekamy przez 1,5 godziny.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.