Wyśmienita potrawa dla całej rodziny na wiele okazji. Pieczeń drobiowo-wieprzowa sprawdzi się przede wszystkim podczas ważnych imprez i przyjęć. Z pewnością znajdzie się szerokie grono jej fanów.
Danie: Obiad
Osób: 5
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Bez glutenu
Nastawiamy piekarnik na 180°C. Kotlety schabowe rozbijamy, oprószamy solą, pieprzem i przyprawą do schabu. Wkładamy do brytfanny. Na mięso kładziemy pokrojone w plastry cebule. Filety z kurczaka rozbijamy.
Oprószamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Układamy na cebuli, a pokrojone w plastry pieczarki kładziemy na kurczaka. Wszystko posypujemy startym żółtym serem i zalewamy majonezem.
Tak przygotowaną pieczeń wkładamy do piekarnika o temperaturze 180°C i zapiekamy przez 1,5 godziny.
Dodaj komentarz