Pieczeń z jajkiem

Autor:

Kamila O

Osób: 10

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 10

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 kg mielonego mięsa
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 bułka
  • ½ szkl. mleka Łaciate
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej

Przygotowanie

Krok 1

Mięso wkładamy do miski, dodajemy namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, następnie dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę podsmażoną na patelni oraz czosnek posiekany drobno, doprawiamy do smaku i dokładnie wyrabiamy.



Krok 2

Formę wykładamy folią aluminiową, wykładamy połowę mięsa, układamy jajka i przykrywamy drugą połową mięsa.



Krok 3

Piekarnik nagrzewamy do 180°C i pieczemy około 90 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.