Steki schabowe z ananasami

Steki schabowe z ananasami to danie łatwe do wykonania, szybkie i smaczne. Słodki smak zapewniają potrawie pokrojone w plastry ananasy. W sam raz dla zwolenników potraw mięsnych z nutą słodyczy.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu

Bez laktozy

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu

Bez laktozy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 4 steki schabowe bez kości
  • - 3 łyżki oleju
  • - 1 łyżka tymianku
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 5 plastrów ananasa z puszki
  • - 1 łyżka papryki ostrej
  • - 1 natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Mięso dokładnie myjemy i suszymy, później lekko rozbijamy je tłuczkiem.



Krok 2

Następnie steki przyprawiamy do smaku przyprawami (tymianek, sól, pieprz, papryka ostra) wymieszanymi z olejem (zostawiamy trochę papryki do posypania ananasa).



Krok 3

Plastry ananasa odsączone z zalewy posypujemy lekko papryką.



Krok 4

Zarówno mięso, jaki i ananasa smażymy na rozgrzanej olejem patelni grillowej lub na grillu po 4 minut z każdej strony. Na talerzu danie przyozdabiamy natką pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.