Steki schabowe z ananasami to danie łatwe do wykonania, szybkie i smaczne. Słodki smak zapewniają potrawie pokrojone w plastry ananasy. W sam raz dla zwolenników potraw mięsnych z nutą słodyczy.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Bez glutenu
Bez laktozy
Mięso dokładnie myjemy i suszymy, później lekko rozbijamy je tłuczkiem.
Następnie steki przyprawiamy do smaku przyprawami (tymianek, sól, pieprz, papryka ostra) wymieszanymi z olejem (zostawiamy trochę papryki do posypania ananasa).
Plastry ananasa odsączone z zalewy posypujemy lekko papryką.
Zarówno mięso, jaki i ananasa smażymy na rozgrzanej olejem patelni grillowej lub na grillu po 4 minut z każdej strony. Na talerzu danie przyozdabiamy natką pietruszki.
Dodaj komentarz