pieczeń z mięsa

Autor:

mileneczka5

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • około kilograma mięsa mielonego wieprzowego
  • 2 cebule
  • 2-3 jajka
  • bułka tarta przyprawy do smaku:
  • majeranek
  • sól pieprz
  • czosnek
  • papryka

Przygotowanie

Krok 1

Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na małym ogniu. Mielone mięso przekładamy do miski, dodajemy jajka, przyprawy do smaku i wszystko mieszamy. Następnie dokładamy do mięsa cebulkę i troszkę bułki tartej (żeby mięso było ścisłe). Wszystko ponownie dokładnie jeszcze raz mieszamy. Do pieczeni mam formę długą na około 25 cm i szeroką na 10 cm. Formę wykładam folią aluminiową , a następnie wkładam przygotowane mięso. Pieczemy w około 180 stopniach przez około godzinę.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.