Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Pokrojoną cebulę i posiekany czosnek smażymy na klarownym maśle.
Filety z kurczaka kroimy w kostkę oraz doprawiamy solą i pieprzem. Dorzucamy do cebulki i czosnku. Smażymy do miękkości kurczaka.
Do całości dodajemy oliwę z oliwek. Wsypujemy ryż i szczyptę szafranu. Chwilę smażymy i podlewamy ciepłym bulionem. Kolejne porcję bulion dodajemy dopiero, gdy poprzednią zdąży wchłonąć ryż.
Gdy ryż będzie miękki dodajemy 3 łyżki śmietanki Łaciatej oraz łyżkę masła.
Danie ozdabiamy kilkoma nitkami szafranu. Smacznego!
Risotto podawaj jako danie lub jako dodatek do dań głównych.
Dodaj komentarz