Pieczona makrela z suszonymi płatkami pomidora

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 4 płaty makreli,
  • 2 ząbki czosnku,
  • garść suszonych płatków pomidora,
  • sól himalajska różowa,
  • pieprz cytrynowy,
  • listki oregano,
  • blaszka,
  • papier do pieczenia,
  • folia aluminiowa

Przygotowanie

Krok 1

Ryby myjemy i osuszamy. Skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy solą, pieprzem, Pokrojonym w kosteczkę czosnkiem, suszonymi płatkami pomidora, listkami oregano. Układamy w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, odstawiamy na 1 godzinę. Piekarnik rozgrzewamy i wstawiamy blaszkę przykrywamy folią aluminiową, pieczemy przez 40 minut w temperaturze 200 stopni. Zdejmujemy folię i dopiekamy przez 5 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.