Pyszna pieczona owsianka z gorzką czekoladą i malinami. Wbrew pozorom jej przygotowanie nie zajmuje dużo czasu - wymieszanie składników trwa maksymalnie kilka minut, reszta to pieczenie. Idealna na śniadanie w chłodniejsze, letnie dni. A gdy użyjemy mrożonych malin, rozgrzeje także w zimowe poranki.
Danie: Śniadanie
Osób: 2
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Piekarnik rozgrzej do 180⁰C.
Płatki owsiane, mleko, śmietankę, cukier, kakao i jaja wymieszaj w misce. Następnie wmieszaj w masę maliny, zostawiając trochę do posypania wierzchu. Masę przełóż do naczynia żaroodpornego.
Czekoladę posiekaj. Owsiankę posyp czekoladą i pozostałymi malinami.
Wstaw do piekarnika i piecz około 15 minut. Smacznego!
Dodaj komentarz