Pieczona owsianka z malinami i czekoladą

Pyszna pieczona owsianka z gorzką czekoladą i malinami. Wbrew pozorom jej przygotowanie nie zajmuje dużo czasu - wymieszanie składników trwa maksymalnie kilka minut, reszta to pieczenie. Idealna na śniadanie w chłodniejsze, letnie dni. A gdy użyjemy mrożonych malin, rozgrzeje także w zimowe poranki.

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 300 g malin
  • 200 ml mleka Mazurski Smak 2%
  • 50 ml śmietanki UHT Łaciata 30%
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • 4 łyżki cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 2 jajka

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik rozgrzej do 180⁰C.



Krok 2

Płatki owsiane, mleko, śmietankę, cukier, kakao i jaja wymieszaj w misce. Następnie wmieszaj w masę maliny, zostawiając trochę do posypania wierzchu. Masę przełóż do naczynia żaroodpornego.



Krok 3

Czekoladę posiekaj. Owsiankę posyp czekoladą i pozostałymi malinami.



Krok 4

Wstaw do piekarnika i piecz około 15 minut. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.