Pieczona owsianka z rabarbarem

Mleczne śniadanie nadaje się dla każdego. Owsianka to klasyczny posiłek, który z dodatkiem rabarbaru zyskuje niepowtarzalnego charakteru i aromatu.

Danie: Śniadanie

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Truskawki

Danie: Śniadanie

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Truskawki


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 1 ¼ szklanki płatków owsianych + 1 łyżka do posypania
  • - ¾ szklanki pokrojonego w kostkę rabarbaru
  • - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • - 1 ¼ szklanki mleka
  • - ¼ łyżeczki soli
  • - 1 łyżeczka cynamonu
  • - 1 łyżka miodu
  • - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • - 3 truskawki

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik nagrzać do 190 stopni C. Rabarbar myjemy i kroimy.



Krok 2

Do miski wsypujemy płatki owsiane, cynamon, sól i proszek do pieczenia. Podgrzewamy lekko mleko, aby było ciepłe. Do drugiej miski wlewamy ciepłe mleko, miód i ekstrakt waniliowy.



Krok 3

Do miski wsypujemy płatki owsiane, cynamon, sól i proszek do pieczenia. Podgrzewamy lekko mleko, aby było ciepłe. Do drugiej miski wlewamy ciepłe mleko, miód i ekstrakt waniliowy.



Krok 4

Owsianki wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut. Truskawki myjemy i kroimy na ćwiartki. Owsianki podajemy posypane pozostałymi płatkami owsianymi z dodatkiem pokrojonych truskawek.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.