Mleczne śniadanie nadaje się dla każdego. Owsianka to klasyczny posiłek, który z dodatkiem rabarbaru zyskuje niepowtarzalnego charakteru i aromatu.
Danie: Śniadanie
Osób: 3
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Truskawki
Piekarnik nagrzać do 190 stopni C. Rabarbar myjemy i kroimy.
Do miski wsypujemy płatki owsiane, cynamon, sól i proszek do pieczenia. Podgrzewamy lekko mleko, aby było ciepłe. Do drugiej miski wlewamy ciepłe mleko, miód i ekstrakt waniliowy.
Do miski wsypujemy płatki owsiane, cynamon, sól i proszek do pieczenia. Podgrzewamy lekko mleko, aby było ciepłe. Do drugiej miski wlewamy ciepłe mleko, miód i ekstrakt waniliowy.
Owsianki wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut. Truskawki myjemy i kroimy na ćwiartki. Owsianki podajemy posypane pozostałymi płatkami owsianymi z dodatkiem pokrojonych truskawek.
Dodaj komentarz