Zupa śliwkowa

Pyszna i prosta w przygotowaniu zupa śliwkowa, która posmakuje zarówno młodszym, jak i starszym domownikom. Nie wymaga dużo pracy, a efekt jest rewelacyjny.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 kg śliwek
  • - 1 łyżeczka cynamonu
  • - 1 cytryna
  • - 4 goździki
  • - 2 łyżki miodu
  • - 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Przygotowanie

Krok 1

Śliwki myjemy i drylujemy.



Krok 2

Owoce umieszczamy w garnku, a następnie dodajemy sok z cytryny, zalewamy wodą, dodajemy goździki, miód i cynamon i gotujemy ok. 20 minut na małym ogniu.



Krok 3

Całość zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozprowadzoną w niewielkiej ilości wody.



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

Danuta Piecyk

Opublikowany: 2018-04-11 11:12:00

Jeszcze nie jadlam takiej zupy, wyglada przepysznie :)

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.