Pieczona tołpyga w marynacie ziołowej

Autor:

Ania321

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ kg tołpygi płatu
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki pieprzu cytrynowego
  • ½ łyżeczki tymianku
  • ½ łyżeczki rozmarynu
  • Pieprz czarny mielony

Przygotowanie

Krok 1

Płat tołpygi umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym, a następnie pokroić na cztery kawałki.



Krok 2

Do miseczki wlać oliwę, dodać wszystkie przyprawy oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Dokładnie wymieszać.



Krok 3

Rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać marynatą i rozsmarować tak, aby z obu stron była pokryta marynatą. Odstawić na godzinę.



Krok 4

Następnie wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 20 minut w temperaturze 180 °C z termoobiegiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.