Drożdże wymieszać z cukrem, pozostawić w ciepłym miejscu na 10 minut. Mąkę pszenną i mąkę gryczaną razem wymieszać, połączyć z kefirem i rozczynem drożdżowym, wyrabiać około 5 minut.
Pod koniec wyrabiania dodać drobno posiekany czosnek niedźwiedzi i olej. Przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia.
Boczek pokroić w słupki, podsmażyć na patelni. Z ciasta uformować pizzę, włożyć na blaszkę, przykryć i odłożyć na kilka minut ( duża blaszka z piekarnika) Następnie posmarować ketchupem, posypać odrobiną żółtego sera, ułożyć podsmażony boczek, salami i pokrojone suszone pomidory.
Wierzch posypać cebulą posiekaną w piórka, resztą żółtego sera i pokrojonym serem Camembert. Pizzę wstawić do nagrzanego do 200°C piekarnika i piec około 12-15 minut.
Dodaj komentarz