PIECZONE JABŁKA

Autor:

PaulinaS1

Danie: Podwieczorek, Deser, Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Podwieczorek, Deser, Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 4 duże jabłka
  • 1 budyń waniliowy
  • 4 łyżeczki konfitury

Przygotowanie

przygotowanie

Jabłuszka wydrążamy z pestek robiąc w środku dziurkę do której potem wlejemy budyń. Pieczemy w temp. ok 180 st. aż zaczną się rumienić i lekko pękać. Ale to ile będą się piekły zależy od piekarnika jaki posiadacie. I pamiętajcie, nie pieczcie ich za długo bo popękają i się rozpadną. W międzyczasie robicie budyń. Ja zrobiłam ten z paczki. Po wyjęciu jabłek, budyń wlewamy do środka a na wierzch kładziemy kleks z konfitury. Możemy dodatkowo odrobić je listkami mięty.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.