Pieczone jabłko z kruszonką

Autor:

Nursja

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Deser

  • 2 duże jabłka,
  • 50 g masła Łaciate (miękkiego),
  • 25 g cukru pudru,
  • 130 g mąki,
  • 3 łyżki cynamonu

Przygotowanie

Przygotowanie

Jabłka obrać, pokroić w drobną kostkę. Ceramiczne foremki posmarować masłem Łaciate. Jabłka ułożyć w foremkach i posypać cynamonem. Włożyć do wysokiej miseczki masło Łaciate, mąkę i cukier puder. Rozcierać wszystko razem do uzyskania granulek. Posypać jabłka gotową kruszonką. Piec w piekarniku 35-40 min, 180 stopni, bez termoobiegu.



Wskazówki

Najlepiej podawać na ciepło.

Jako dodatek może posłużyć bita śmietana lub lody.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.