Pieczone kotlety mięsno - pieczarkowe

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 25 dag mięsa mielonego,
  • 5 dużych pieczarek,
  • 1 jajko,
  • bułka tarta,
  • pieprz do smaku,
  • sól do smaku,
  • suszona bazylia do smaku,
  • blaszka ,
  • papier do pieczenia

Przygotowanie

Krok 1

Do miski wkładamy mięso mielone, drobno pokrojone pieczarki, jajko, przyprawy i mieszamy. Gdy masa jest za rzadka dodajemy bułkę tartą. Formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 25 minut. Odwracamy kotlety na drugą stronę i pieczemy kolejne 25 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.