Pieczone pieczarki faszerowane pastą z awokado i orzechami włoskimi to ciekawa propozycja na kolację bez użycia pieczywa. Takie grzyby można przygotować również na grillu. Będą stanowiły wspaniały dodatek do grillowanego mięsa, a ich sposób podania z pewnością zachwyci gości.
Danie: Kolacja
Osób: 2
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Orzechy
Wegetariańskie
Fit
Bez glutenu
Bez laktozy
Piekarnik nagrzać do 200°C.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Pieczarki położyć na blaszkę otworem do góry, posolić, popieprzyć i skropić oliwą z oliwek. Przykryć folią aluminiową, wstawić do piekarnika i piec 10 minut, zdjąć folię i piec jeszcze 10 minut.
Czosnek drobno posiekać. Awokado rozgnieść w misce widelcem, dodać sok z cytryny i czosnek. Posolić i popieprzyć do smaku. Dokładnie wymieszać.
Pieczarki wyjąć z piekarnika, za pomocą łyżki wypełnić pastą z awokado. Posypać orzechami włoskimi i serwować.
Dodaj komentarz