Pieczone pieczarki faszerowane pastą z awokado i orzechami włoskimi

Pieczone pieczarki faszerowane pastą z awokado i orzechami włoskimi to ciekawa propozycja na kolację bez użycia pieczywa. Takie grzyby można przygotować również na grillu. Będą stanowiły wspaniały dodatek do grillowanego mięsa, a ich sposób podania z pewnością zachwyci gości.

Danie: Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy

Wegetariańskie

Fit

Bez glutenu

Bez laktozy

Danie: Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy

Wegetariańskie

Fit

Bez glutenu

Bez laktozy


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 4 duże pieczarki do faszerowania,
  • - 4 łyżki posiekanych orzechów włoskich,
  • - 2 dojrzałe awokado,
  • - 2 łyżki soku z cytryny,
  • - 1 ząbek czosnku,
  • - sól i świeżo zmielony pieprz,
  • - oliwa z oliwek

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik nagrzać do 200°C.



Krok 2

Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Pieczarki położyć na blaszkę otworem do góry, posolić, popieprzyć i skropić oliwą z oliwek. Przykryć folią aluminiową, wstawić do piekarnika i piec 10 minut, zdjąć folię i piec jeszcze 10 minut.



Krok 3

Czosnek drobno posiekać. Awokado rozgnieść w misce widelcem, dodać sok z cytryny i czosnek. Posolić i popieprzyć do smaku. Dokładnie wymieszać.



Krok 4

Pieczarki wyjąć z piekarnika, za pomocą łyżki wypełnić pastą z awokado. Posypać orzechami włoskimi i serwować.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.