Fit zapiekanka z warzywami. Idealna propozycja na obiad lub kolacje dla całej rodziny. Zdrowa, smaczna i pożywna.
Danie: Obiad
Osób: 5
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Wegetariańskie
Cebulę oraz czosnek obieramy i drobno siekamy. Marchewkę myjemy i kroimy w plastry. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Nastawimy piekarnik na 180˚C. Rozgrzewamy patelnię z oliwą z oliwek i smażymy na niej cebulę oraz czosnek. Dodajemy marchew, brokuł i groszek. Dusimy całość kilka minut na wolnym ogniu. Przyprawiamy sola, pieprzem i tymiankiem.
Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Wrzucamy ugotowany makaron oraz farsz warzywny. Zalewamy całość sosem beszamelowym. Na samym wierzchu układamy plastry mozzarelli.
Pieczemy 30 minut.
Dodaj komentarz