Sos czosnkowy z jogurtem

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 200 ml gęstego jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka kropli soku z cytryny
  • do smaku - sól morska, pieprz świeżo mielony

Przygotowanie

Krok 1

Czosnek drobno siekamy. Następnie rozcieramy go na pastę i dodajemy pół łyżeczki soli. Dodajemy jogurt i majonez. Całość mieszamy i doprawiamy pieprzem oraz sokiem z cytryny.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.