To danie zawsze się udaje. Ziemniaki pieczone w folii, na rozgrzanych węglach z dodatkiem aromatycznych przypraw i kremowego sosu. Wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut a potem cierpliwie poczekać aż się upieką.
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Bez glutenu
Ziemniaki umyj dokładnie, ale nie obieraj.
Każdego ziemniaka przekrój na pół, oprósz przyprawami, złóż a następnie posmaruj cienko masłem i owiń szczelnie folią aluminiową
Ziemniaki upiecz na rozgrzanych węglach grilla przez 20 - 30 minut (większe ziemniaki należy piec dłużej).
W międzyczasie przygotuj sos: posiekaną dymkę i starty ser wymieszaj z Dipem śmietanowym, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Upieczone ziemniaki odwiń z folii, rozłóż połówki i na każdą połóż porcję sosu, podawaj od razu.
Smacznego!
Dodaj komentarz