To danie zawsze się udaje - ziemniaki pieczone w folii, na rozgrzanych węglach z dodatkiem aromatycznych przypraw i kremowego sosu. Wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, a potem cierpliwie poczekać, aż się upieką i zarumienią!
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Bez glutenu
Ziemniaki umyj dokładnie, ale nie obieraj.
Każdego ziemniaka przekrój na pół, oprósz przyprawami, złóż a następnie posmaruj cienko masłem i owiń szczelnie folią aluminiową
Ziemniaki piecz na rozgrzanych węglach grilla przez 20 - 30 minut (większe ziemniaki musisz piec dłużej).
W międzyczasie przygotuj sos: W misce wymieszaj starty ser z dipem śmietanowym. Dymkę posiekaj i dodaj do miski. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Upieczone ziemniaki odwiń z folii. Na każdą połówkę wyłóż porcję sosu.
Serwuj od razu.
Smacznego!
Dodaj komentarz