Pieczony boczek

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1 kg boczku surowego,
  • 2 łyżki majeranku,
  • 2 łyżki soli i pieprzu,
  • 7 ząbków czosnku,
  • 3 łyżki papryki słodkiej,
  • 1 kostka masła Łaciate

Przygotowanie

Krok 1

Boczek kroimy na pół i otwieramy jak książkę. Wszystkie przyprawy mieszamy razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i starannie nacieramy. Tak przygotowany boczek zwijamy w rulon i wiążemy dratwia. Do blachy wkładamy kostkę masła łaciate, boczek i pieczemy w 180 stopniach C przez ok 1,5 h. Ten aromat i smak od razu podbije Wasze serca, a masło nada całej pieczeni cudowny smak.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.