Idealna propozycja na pyszny, niedzielny obiad. Musztarda dodaje całości lekko ostrego, charakterystycznego smaku i goryczki.
Danie: Obiad
Osób: 7
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Myjemy 700 g mięsa wołowego, oczyszczamy i kroimy na 7 równych plastrów. Każdy z nich rozbijamy i dodajemy szczyptę soli, pieprzu i smarujemy 4 łyżkami musztardy sarepskiej. Obieramy 3 cebule. Kiszone ogórki kroimy w paski a cebule w dość wąskie piórka.
Na każdym kawałku mięsa układamy po 1 plastrze boczku oraz plaster ogórka kiszonego i piórko cebuli. Zrazy zwijamy. Na patelni rozgrzewamy 6 łyżek oleju i obsmażamy zrazy z każdej strony. Następnie umieszczamy je w naczyniu żaroodpornym, podlewamy 1/3 szklanki wody i pieczemy w piekarniku ok. 80 minut, w 180 stopniach.
Dodaj komentarz