Pieczony filet z indyka

Pieczony filet z indyka to idealna podstawa, którą możemy wykorzystać do obiadu, sałatki czy kanapek. Robi się praktycznie sam, a sposobów na jego wykorzystanie jest mnóstwo.

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 filet z indyka
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1/2 łyżeczki papryki ostrej
  • 4 gałązki tymianku
  • 1/2 łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 180 stopni. Do oleju dodajemy przyprawy: papryki, czosnek granulowany, zioła prowansalskie, pieprz i sól. Mieszamy i nacieramy tak uzyskaną marynatą mięso. Odstawiamy na noc do lodówki.



Krok 2

Następnego dnia przekładamy mięso do naczynia do zapiekania (z całością marynaty), dodajemy gałązki tymianku i przykrywamy.



Krok 3

Pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 180 stopni, polewając marynatą od czasu do czasu.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.