Klopsiki drobiowe z warzywami

Pyszne, delikatne klopsiki drobiowe w sosie własnym z kolorowymi paprykami. Pięknie prezentują się na talerzu i wybornie smakują. Proste danie, które każdemu posmakuje.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g drobiowego mięsa mielonego
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 zielona papryka
  • 1 cebula
  • 3 łyżki masła
  • 1 szklanka naturalnego bulionu warzywnego
  • 2 łyżeczki czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Mięso mielone przyprawiamy czosnkiem, ziołami prowansalskimi i pieprzem.



Krok 2

Cebulę obieramy, drobno kroimy i podsmażamy na maśle. Dodajemy uformowane pulpety z mięsa mielonego i przez ok. 5 minut wszystko podsmażamy.



Krok 3

Papryki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy na większe kawałki, po czym dodajemy na patelnię. Również podsmażamy.



Krok 4

Całość zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem ok. 10 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.