Szaszłyki z pulpetami z mięsa wieprzowego

Mięso mielone możemy wykorzystać również do szaszłyków. To wspaniałe danie polecane dla każdego, kto lubi dania z grilla. Potrawa typowo letnia.

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 500 g mielonej wieprzowiny
  • 4 gałązki oregano
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 mała żółta papryka
  • 1 mała czerwona papryka
  • 10 pomidorów koktajlowych
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 3 łyżki oleju

Przygotowanie

Krok 1

Do mięsa mielonego dodajemy przyprawy, pokrojony szczypiorek, przeciśnięty przez prasę czosnek i całość dokładnie mieszamy.



Krok 2

Papryki kroimy z średniej wielkości kostkę i kropimy olejem.



Krok 3

Z mięsa wieprzowego przygotowujemy kulki niewielkich rozmiarów i nabijamy je na patyki do szaszłyków na przemian z papryką i pomidorami.



Krok 4

Grillujemy a każdej strony, aż do momentu, kiedy mięso będzie upieczone.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.