Homar nie jest wcale aż tak trudny do przygotowania, jak mogłoby się wydawać. Oto przepis na łatwego, pysznego homara – który zachwyci wszystkich!
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Skorupiaki
Nastawiamy piekarnik na 200 stopni C. Gotujemy wodę w garnku. Do wrzącej wody wkładamy na 1 minutę homara, a następnie go wyjmujemy, nacinamy od strony brzusznej i pozbywamy się jelita.
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, a następnie mieszamy z masłem, solą i papryką. Homara wkładamy do naczynia żaroodpornego i smarujemy przyprawionym masłem.
Pieczemy pół godziny w temperaturze 200 stopni (co 10 minut skrapiając homara gorącą wodą). Podajemy na sałacie, ze świeżymi warzywami.
Pieczemy pół godziny w temperaturze 200 stopni (co 10 minut skrapiając homara gorącą wodą). Podajemy na sałacie, ze świeżymi warzywami.
Dodaj komentarz