Sałatka z mango, truskawkami, miodem i śmietanką

Miód jest nie tylko pyszny, ale ma również właściwości prozdrowotne. Sałatka dzięki niemu nabiera bardzo oryginalnego smaku.

Danie: Podwieczorek, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Truskawki

Wegetariańskie

Fit

Bez glutenu

Ze śmietanką

Danie: Podwieczorek, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Truskawki

Wegetariańskie

Fit

Bez glutenu

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • -0,5 kg truskawek
  • -2 duże mango
  • - 2 banany
  • -kilka łyżeczek miodu
  • -Śmietanka Łaciata 12%
  • - listki mięty do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

Myjemy truskawki i odrywamy od nich szypułki, następnie kroimy w plasterki. Banany obieramy i kroimy w plasterki.



Krok 2

Następnie należy przeciąć na pół mango i pokroić w plasterki.



Krok 3

Owoce umieszczamy w miseczkach i polewamy je miodem, a obok podajemy śmietankę Łaciatą w kubeczku do polania. Możemy udekorować listkami mięty.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.