Mąkę miksujemy na gładką masę z z cukrem, jajkami mlekiem i cukrem waniliowym. Dodajemy 1 pokruszony piernik i mieszamy. Patelnię lub naczynie żaroodporne nagrzewamy w piekarniku. Kiedy będzie gorące rozprowadzamy olej rzepakowy w naczyniu i wylewamy na olej masę naleśnikową. Pieczemy ok. 20 minut do uzyskania złocistego koloru. Naleśnik podajemy gorący z owocami, posypany cukrem pudrem i pokruszonym piernikiem toruńskim
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Mąkę miksujemy na gładką masę z z cukrem, jajkami, mlekiem i cukrem waniliowym. Dodajemy 1 pokruszony piernik i mieszamy.
Patelnię lub naczynie żaroodporne nagrzewamy w piekarniku. Kiedy będzie gorące rozprowadzamy olej rzepakowy w naczyniu i wylewamy na olej masę naleśnikową.
Pieczemy ok. 20 minut do uzyskania złocistego koloru.
Naleśnik podajemy gorący z owocami, posypany cukrem pudrem i pokruszonym piernikiem toruńskim.
Dodaj komentarz