Do misy wrzucam maslo I Ucieram na biały puch wraz z cukrem pudrem kolejno dodaje jajko, miód, mąkę, sodę, przypraw, kakao
Do termomixa wsypuje 600 gram ziarna oczyszczonego pszenica i mielę przez 20 sek. obrót 10
Do masy korzennej wsypuje mąkę i zagniatamy. Ciasto wkładam do lodówki na 2 h
Ciasto rozwalkowuje na stolnicy Za pomocą przygotowanego wcześniej SZABLONU wykrawam elementy chatki. Piekę je w tem 180 stopni przez 14 min z tej porcji wychodzab2 chatki.
200 gram cukru pudru, 1 białko 3 krople soku z cytryny razem mieszamy najlepiej mikserem
Smaruje podstawę lukrem, układam kolejne ściany klejące je lukrem i podpinając szpilkami. Zostawiam do wyschnięcia ok 1 H potem przyklejam dach
CHATKĘ można udekorować kolorowymi pisakami, lukrem, polewą czekoladową według uznania. Ja dokładam wcześniej przygotowane kolorowe pierniki
CHATKĘ można oświetlić Ja piekę tych chatek dużo I tak powstaje piernikowe miasto
Dodaj komentarz