Pierogi z rabarbarem i bananami

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Ze śmietanką

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Ze śmietanką


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ciasto:

  • 3 szkl. mąki tortowej
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 szkl. ciepłej wody
  • Sól

Nadzienie:

  • 1 laska rabarbaru
  • 2 banany
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego

Dodatkowo:

  • Syrop klonowy
  • Sól
  • Śmietanka Łaciata 30%

Przygotowanie

Krok 1

Mąkę przesiać, na środku zrobić wgłębienie, dodać odrobinę soli, wlać oliwę, ciepłą wodę i zagnieść elastyczne ciasto. Zawinąć w folię i odłożyć na pół godziny.



Krok 2

Rabarbar i banany obrać se skórki, pokroić na kawałeczki. Wymieszać z cynamonem i cukrem waniliowym.



Krok 3

Ciasto rozwałkować, wyciąć krążki. Na jeden krążek ułożyć porcję nadzienia, przykryć drugim i dokładnie zlepić. Wkładać do wrzącej osolonej wody i gotować 3-4 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię.



Krok 4

Podawać z syropem klonowym, usmażonym masłem lub bitą śmietaną z cukrem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.