Pierś z kaczki z granatem i sałatką

Lekka i ciekawa sałatka z kaczką. Idealna na szybki, pyszny posiłek. Sprawdzi się na romantyczną kolację we dwoje, ale równie dobrze będzie pasowała na przyjęcie i imprezę jako wyszukana przystawka.

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Średnie

Fit

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Średnie

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 upieczona/ugotowana pierś z kaczki
  • 1 granat
  • 10 liści szpinaku
  • 1 pomidor
  • 1 mango
  • garść rukoli
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Ugotowaną/upieczoną pierś z kaczki tniemy na plastry.



Krok 2

Granat obieramy ze skórki, wyciągamy pestki. Mango obieramy i kroimy w kostkę, pomidor kroimy w półksiężyce, szpinak i rukolę myjemy i odsączamy.



Krok 3

Na talerzu układamy szpinak i rukolę, na nie dajemy plastry kaczki, dodajemy mango, granat i pomidor. Przyprawiamy solą i pieprzem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.