Zupa ziemniaczana z włoską kapustą

Autor:

Śnieżynka

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 25-30 dag mięsa wieprzowego z kością
  • 25 dag ziemniaków
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 średni por
  • 1/4 główki kapusty włoskiej
  • 2-3 liście laurowe
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • Sól
  • Pieprz
  • Sos sojowy
  • Posiekana natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Mięso umyć, włożyć do garnka, dodać lisice laurowe, odrobinę soli, zagotować, pozbierać szumowiny.



Krok 2

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.



Krok 3

Obraną marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.



Krok 4

Kapustę umyć i poszatkować.



Krok 5

Do półmiękkiego mięsa wsypać pokrojone ziemniaki i starte warzywa. Po 10 minutach dodać pokrojony por i gotować do miękkości.



Krok 6

5 minut przed końcem gotowania wsypać poszatkowaną kapustę.



Krok 7

Z mąki i oliwy zrobić zasmażkę, ostudzić, wymieszać z odrobiną zimnej wody, połączyć z zupą, zagotować. Doprawić do smaku solą, pierzem i sosem sojowym.



Wskazówki

Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.