Pierś z kurczaka faszerowana ogórkiem, serem i szpinakiem

Autor:

Ania321

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 garść szpinaku świeżego
  • 2 grube plastry sera żółtego
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • 2 ząbki czosnku
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Mięso umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Naciąć ostrym nożem tak, by utworzyły się kieszonki.





Krok 2

Szpinak oczyścić i wrzucić na rozgrzany olej kokosowy. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Wymieszać i smażyć 1-2 minuty.



Krok 3

Faszerować mięso szpinakiem oraz ogórkami i serem pokrojonymi w grube paski. Spiąć wykałaczkami, aby ser nie wypłynął. Z wierzchu natrzeć roladki pieprzem i solą.



Krok 4

Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć mięso z obu stron na rumiano. Następnie przykryć i dusić jeszcze przez około 10 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.