Słodko-kwaśne żeberka to potrawa, którą możemy bez obaw zaserwować gościom podczas imprezy. Zawsze się udają, rewelacyjnie pachną i świetnie smakują.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Bez glutenu
Bez laktozy
Wszystkie składniki marynaty mieszamy ze sobą dokładnie i odstawiamy.
Żeberka solimy, myjemy i wrzucamy na wrzątek, gdzie gotujemy je razem z liśćmi laurowymi i zielem angielskim ok. 30 minut. Następnie odcedzamy i studzimy.
Żeberka nacieramy przygotowaną wcześniej marynatą i odstawiamy na 2 godziny.
Nastawiamy piekarnik na 190 stopni. Po tym czasie żeberka przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy pod przykryciem w temperaturze 190 stopni przez 1 godzinę (na ostatnie 10 minut zdejmujemy pokrywkę).
Można podawać z pomidorkami koktajlowymi.
Dodaj komentarz