Pyszne danie dietetyczne i prosty sposób na zdrowy styl życia. Lekka sałatka ryżowa z tuńczykiem to sposób na piękną, zdrową, szczupłą sylwetkę i wspaniały humor.
Danie: Kolacja, Sałatki
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Ze śmietanką
Gotujemy ryż do miękkości. Odcedzamy i czekamy, aż ostygnie. Kroimy pomidorki na pół. Groszek i kukurydzę odcedzamy.
Odcedzamy tuńczyka. Przygotowujemy sos, mieszając opakowania z 3 łyżkami stołowymi wody i 2 łyżkami stołowymi oliwy z oliwek.
Mieszamy przygotowane wcześniej składniki z sosem.
Dekorujemy sałatkę śmietaną i natką pietruszki. Doprawiamy solą oraz pieprzem.
Dodaj komentarz