Lekka sałatka ryżowa z tuńczykiem

Pyszne danie dietetyczne i prosty sposób na zdrowy styl życia. Lekka sałatka ryżowa z tuńczykiem to sposób na piękną, zdrową, szczupłą sylwetkę i wspaniały humor.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 200 g ryżu
  • 1 opakowanie sosu sałatkowego
  • 1 puszka groszku
  • 1 puszka kukurydzy
  • ok 250 g pomidorków koktajlowych
  • 2 opakowania tuńczyka w oleju
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 100 ml Śmietany Łaciata 12%
  • 3 łyżki stołowe wody
  • 1 natka pietruszki
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Gotujemy ryż do miękkości. Odcedzamy i czekamy, aż ostygnie. Kroimy pomidorki na pół. Groszek i kukurydzę odcedzamy.



Krok 2

Odcedzamy tuńczyka. Przygotowujemy sos, mieszając opakowania z 3 łyżkami stołowymi wody i 2 łyżkami stołowymi oliwy z oliwek.



Krok 3

Mieszamy przygotowane wcześniej składniki z sosem.



Krok 4

Dekorujemy sałatkę śmietaną i natką pietruszki. Doprawiamy solą oraz pieprzem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.