Dip serowo paprykowy na ostro

Na przyjęcie nieoczekiwanych gości i jako przekąska na wieczór we dwoje. Tego rodzaju proste do wykonania dipy są wprost wymarzoną potrawą dla wszystkich zapracowanych i zabieganych, żyjących aktywnie a jednak chcących zdrowo się odżywiać osób. Zamiast podjadać chipsy, lepiej w 5 minut zrobić serowe dipy z papryką, koncentratem pomidorowym czy zmiksowaną zieleniną i zdrowa przekąska do świeżego pieczywa, grissini czy krakersów gotowa. Dipy są tez idealnym dodatkiem do świeżych warzyw.

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Fit

Bez glutenu

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Fit

Bez glutenu


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 200 ml naturalnego serka homogenizowanego
  • 4 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
  • ½ łyżeczki ostrej papryki ( ilość do smaku)
  • 2 – 4 łyżki Śmietanki Łaciatej 18%
  • ½ łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
  • ½ łyżeczki soli

Dodatkowo

  • Rzodkiewka

Przygotowanie

Krok 1

Serek homogenizowany przekładamy do głębokiej miski.



Krok 2

Dokładnie mieszamy ze słodką papryką. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy ostrą paprykę oraz śmietankę Łaciatą i mieszamy. ½ łyżeczki ostrej papryki nada serkowi lekką ostrość, jeśli ktoś lubi można dać więcej.



Krok 3

Serek przekładamy do niewielkich miseczek i podajemy z krakersami, naciosami, paluszkami grissini lub z pokrojonymi w paski warzywami.



Wskazówki

Serek z rzodkiewką trzeba zjeść od razu, przechowywany traci estetyczny wygląd.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.