Pasta z serka naturalnego i buraka z czosnkiem

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 1 opakowanie serka naturalnego Łaciaty
  • pół buraka ugotowanego na parze
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta soli
  • opcjonalnie jogurt Augustowski naturalny

Przygotowanie

Przygotowanie:

Serek, buraka i czosnek zblendować. Można dodać także trochę jogurtu naturalnego dla rozluźnienia konsystencji, w zależności od upodobań. Posolić do smaku. Na bazie tej pasty można zrobić dip do warzyw lub innych przekąsek, dodając więcej jogurtu naturalnego. Ilością dodanego buraka możemy modyfikować smak i piękny kolor pasty. Polecam podawać z rzodkiewkami i nasionami czarnuszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.