Piramidki z podgrzybkami

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Piramidki

  • 1/2 opakowania makaronu w kształcie ryżu,
  • 30 dag podgrzybków,
  • 1 łyżka oleju,
  • 1 łyżka masła Łaciate,
  • 2 duże łyżki startego parmezanu,
  • 7 dag sera podpuszczkowego smakowego

Przygotowanie

Krok 1

Podgrzybki przebieramy, myjemy i kroimy na małe kawałki. Na patelni rozgrzewamy olek, dodajemy grzyby i smażymy na rumiano. Posypujemy solą i pieprzem, a gdy woda odparuje, dodajemy masło i smażymy 15 minut. Makaron ryżowy gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy i mieszamy z parmezanem. Obrączki cukiernicze napełniamy do połowy ryżem, na ryż układamy grzyby, a wierzch posypujemy startym serem podpuszczkowym z bazylią i od razu podajemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.